120 dagar…

…sedan jag löpte intervaller senast. I fredags var det äntligen dags! Varför var det så länge sen kan man fråga sig?

Torsdagen innan 25-manna var senaste gången jag sprang intervaller. Efter den helgen var jag sjuk i två veckor och när jag sedan så dumt och osmart gjort sprang Uddevallatrofén drog jag på mig en överbelastning i låret som stört träningen lite fram tills nu. Jag har tränat på kontinuerligt, fått gjort nästan alla timmar som planerat men i början blev det inte så mycket löpning. Det är alltså inte förrän nu som jag vågat mig på att belasta benen ytterligare. Det blev ett ”lugnt” intervallpass med 5x2min. Min tränare Christin var med för att se att jag inte gick ut för hårt, haha skämt o sido, väldigt kul att få sällskap och springa med henne, händer tyvärr inte allt för ofta!

Det kändes ändå lite bättre än väntat, var framförallt sjukt kul att pressa kroppen det lilla extra under löpning. Nu är det uppåt, framåt som gäller och samtidigt fortsätta vara försiktig med kroppen och träna smart :)

gym

X antal timmar spenderades i benpressen och liknande har lett till att lår och rumpa bestämt sig för att gå upp en size. Att ta på sig byxorna i garderoben har minst sagt blivit ett träningspass i sig, haha! Någon som har jeans i strl26-27 att skänka bort så hojta till!? Nej men det känns riktigt bra att jag har fokuserat mycket på att stärka nedre delen av kroppen den här vintern. Även fall det var en överbelastningsskada som hade kunnat undvikas så hade den kanske kommit vid annat tillfälle om jag fortsatt i samma spår (dvs inte mycket benstyrka och det faktum att vänstersidan var mycket svagare än höger).

Idag har jag varit på gymmet och kört ett kortare långpass och lite styrka. Målade mina naglar innan vilket jag verkligen inte gjort på forever! Förstår då inte varför, man blir ju mycket gladare av lite färg på fingrarna :)

Puss o kram!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*