Kroppen är konstig

Hej hopp!
Känns egentligen som att jag inte har så mycket att skriva om då träningen den senaste tiden har varit väldigt lågprioriterad. Har tappat väldigt mycket motivation till att träna överhuvudtaget. Men, jag har ju faktiskt varit och tävlat i helgen!

Senast jag löpte orientering var på O-ringen i somras. Man kan ju säga att jag var hyfsat taggad förra veckan inför 25-manna i Stockholm som var nu i helgen. Med 4 lag anmälda så fick jag springa sträcka 7 i tredjelaget. Jag hade sagt att jag inte hade någon aning om jag skulle kunna springa så det var okej att gå/jogga runt om det inte skulle funka. När jag värmde upp så gjorde benhinnorna lite ont. Mina fötter verkade inte heller så värst glad av att ha på sig ett par säckiga orienteringsskor istället för vad de nu är vana vid; ett par rejäla löparskor med inlägg.
Efter en lite längre väntan vid växlingsfållan så fick jag äntligen löpa ut. Jag visste exakt hur känslan skulle vara. Situationen att inte ha sprungit på länge och äntligen få komma ut i skogen och orientera är ju faktiskt inte ny. Sprang med världens största leende i princip hela banan och bara tänkte ”jag älskar det här, jag älskar det här!”. Det jag däremot inte var beredd på var att mina ben skulle gå som bara den. Det kändes tom som att det gick fort! Med ett snitt på 3 träningstimmar i veckan senaste månaden varav max 1h löpning där jag joggat/gått var det här verkligen sjukt. Så fort jag sprang till startpunkten var det dessutom som att benhinnorna aldrig haft det minsta ont…ja, kroppen är allt konstig.

Tyvärr blev det lite väl hetsigt på slutet och jag lyckades med att trampa snett. Kunde fortsätta springa men efter att dessutom ha dansat hela lördagsnatten så mår vänster fot inte så himla bra nu. Men vad gör en stukad fot egentligen? ;)
Som en kille i klubben sa när han såg mig efter målgång, att han aldrig hade sett någon så glad efter att precis ha stukat foten…varför inte ta alla skador på en gång när man ändå håller på?

25manna

Även fall motivationen kan tillta och ibland till och med om huruvida jag vill elitsatsa på orienteringen eller inte så går det i alla fall inte att undgå hur mycket jag älskar det :)

Puss o kram!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*