Benhinnorna…

Den enda skada jag haft och fått från orienteringen är mitt problem med benhinnorna. Vet inte om jag hade benhinneinflammation förra vintern men 69 dagar tog det innan jag kunde träna i princip som vanligt igen. Det sitter såklart i än (evighets skada…) och jag måste hela tiden tänka på att köra mycket alternativt för att inte belasta dem vilket är både lite tråkigt eftersom man såklart alltid vill löpa men samtidigt kanske bra för att jag på det sättet ”tvingas” köra alternativt och på så sätt förhoppningsvis undvika andra möjliga skador.

Nåja, nu efter min sjukdomsperiod på 2 veckor blev det lite motsatt effekt. Istället för att benhinnorna skulle fått vara uppvilade och fräscha blev de nu extra känsliga av att inte fått vara igång eller nått för i måndags kände jag lite smärta på utsidan av smalbenet. Det blev därmed ingen klubbträning igår vilket jag alltid brukar prioritera. Absolut roligaste dagen och höjdpunkten på veckan! Först stenhårda intervaller med massa klubbkompisar plus folk från andra klubbar och sen mat tillsammans i klubbstugan. Åå älskar det! Men nu blev det intervaller hemma på cykeln istället, fy så trist.

Idag ringde jag min massör och han var så schysst så han fixade en tid till mig direkt! Tror han är runt 80 bast den gubben, och så jäkla bra! Han kan verkligen fixa allt, helt sjukt. Både benhinnorna och ryggen (har ofta ont och är stel i ryggen av någon anledning) fick sig en genomkörare så nu är jag på banan igen. Blev alternativ idag ändå, cykel framför TVn där jag hade på ”Norges damer mot Falun” som går på SVT. Så sjuk bra och inspirerande, blev fett peppad när jag satt där och trampade på cykeln ;) Imorgon blir det att löpa OL i alla fall. I skogen går det bättre än på grus (asfalt går jag inte i närheten av) för där är det mjukt och skönt för mina stackars ben.

FullSizeRender 10

Springer alltid med kompressions -strumpor, -calves eller -tights. Vet inte om det sitter mer i huvudet än hur mycket det faktiskt hjälper…det funkar bra för mig i alla fall :) Dessa är de nyaste i samlingen, från Nike. Annars har jag från 2XU, Skins och Trimtex också.