Homemade bread

Tog mig tid att laga ett riktigt nyttigt och gott (om man gillar frön) bröd i går innan träningen. Försöker att äta så lite halvfabrikat som möjligt och det blir ju dessutom otroligt mycket godare att göra själv :) Här är receptet jag följde, på ett ungefär…

  •   150 g Mandlar (tog färdigt mandelmjöl)
  •   100 g Sesamfrön (hade inga hemma så tog lite mer av de andra fröna)
  •   100 g Linfrön.
  •   100 g Solrosfrön.
  •   150 g Pumpafrön.
  •   1 dl Rapsolja.
  •   2 tsk. Celtic Sea Salt (tog vanligt salt)
  •   4 stora ägg (eller 5 små).

Mal mandlarna i en mixer. Blanda dem med de andra fröna och kärnorna i en skål. Vispa äggen och tillsätt dem med havsaltet, rapsoljan och blanda väl. Tag en 1,5 liters rektangulär form, lägg i ett bakplåts papper och forma det så det följer formen. Lägg i blandningen och grädda brödet i 160 grader i ca 70 – 80 minuter (borde dock haft det inne lite kortare tid då det blev lite väl hård skorpa). Låt det svalna helt i formen, voilà!

LZ2A8044web

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*