Jukola

Hej hopp här kommer ett riktigt saftigt inlägg om årets Jukola!
Efter en nervös väntan på laguttagning blev det till slut som jag hoppades så innerligt på, andra sträckan i förstalaget, precis som förra året! Det här är faktiskt bara andra gången i hela mitt liv som jag sprungit Jukola. Vi pratade om det i bilen till arenan i lördags, att jag inte förstod hur det kunde komma sig att jag åren innan aldrig varit på denna sjukt roliga, stora folkfest som det faktiskt är…jag som trodde att det bara var någon liten random stafett i Finland liksom, tänka sig vad lite man visste på den tiden.

LZ2A8742web

Kan inte få nog av dessa tjejer, NI ÄGER

Hur som så gav jag mig av med flyg i torsdags mot Åbo via Helsingfors (var tanken). Då min lillasyster tog studenten på onsdagen så kunde jag inte åka med resten av gänget som tog tåg + båt så fick ”tyvärr” alltså bli flyget. Kom inte riktigt hela vägen dock, flyget från Göteborg blev en timme försenat så missade det jag skulle tagit från Åbo. Som tur är fanns det mer orienterare ombord och lyckas få skjuts av Halden så jag sen kunde bli upphämtad på deras boende i Åbo.

träning-jukola

På fredagen blev det ett teknikpass i den finska skogen. Har kört två träningspass på hemmaplan i veckorna innan i ”relevant” terräng. Båda gångerna gick det rent ut sagt för j*vligt, aldrig orienterat så dåligt och mitt självförtroende har verkligen varit nere på botten. Som tur var så fick jag ett gott svar då jag och denna kartan direkt blev bästa vänner. Joggade bara runt men det var ändå skönt att få ett positivt svar på att man faktiskt kan orientera, haha ;)

LZ2A8781webLZ2A8763web

10-mila gick för mig fysiskt inte så bra. Hur min form var nu var jag inte helt säker på. Senaste kvittot fick jag på finalen av Swedish League men det var ju ändå två veckor sen…jag försökte ändå ta det lite mer chill än vad jag gjorde inför 10-mila, gjorde såklart lite förberedelser för att försöka toppa men inte överanalysera det liksom. Något som jag tänkte extra på dock var värmen, herregud sommaren kom ju bara pang! Drack ett antal sportdrycker och vätskeersättning under fredag och lördagen, vilket verkade varit bra uppladdning…LZ2A8754web

venlastr2

För mer analys, klicka på bilden :)

…För loppet gick ju hur bra som helst! :) Moa sprang, trots att hon fysiskt inte hade en toppdag, in på en 14e plats, ca 2 min efter täten. Jag vet inte varför men jag var inte så nervös som jag trodde jag skulle vara. Det jag tyckte var lite nervigt var hur bra jag skulle löpa till startpunkten, om loppet hade börjat med att jag redan där skulle bli omsprungen och direkt få känslan att idag är det inte min dag, då hade det blivit kämpigt. Men så blev det inte, jag gick ut ensam med några framför och några bakom och jag tror allt att jag tom plockade på dem framför, benen bara gick!

Resten av loppet då? Ja, alltså det känns som en dröm allt ihop, det jag kommer ihåg mest är väl den 30sek bom jag gjorde, annars var det näst intill ett perfekt lopp. Sjukt. Jag hade bästa möjliga fysiska form, fokuset var 100%, jag följde min plan och gjorde precis så som jag skulle göra och hann tom tänka på vad vi sagt på förberedelserna dagen innan. Det grämer ju lite att jag var tillsammans med Domnarvet vid 8e kontrollen men att jag där gjorde den där lilla bommen som gjorde att jag blev själv resten av loppet. Inte lätt att hålla samma fart ensam men tydligen plockade man ju ändå på täten och var inne som 8a, 1.41 min efter ledaren! När jag kom i mål var det blandade känslor. Mycket glädje för det hade varit så jäkla kul men sen när ingen ledare var och mötte mig kände jag mig inte bara fett ensam utan jag fick för mig att jag hade tappat hur mycket som helst, haha! När jag joggar tillbaka till tältet kommer dock Elit som är hur glad som helst och kramar om mig och då inser jag att det var nog inte så dåligt trots allt… ;)

LZ2A8787web

Här ska vi stå MÅNGA gånger om!

Bästa laget!! Var så sjukt jäkla kul att först bli utskickad av Moa för att sedan växla till Kristine, båda gångerna med lika stora leenden. Fasen var det är kul att löpa stafett, och svårt! Vi fick till grymma lopp på tre av fyra sträckor. Anna slutade fenomenalt och plockade från 23e till 16e plats. Tack vare att jag kom in så bra på andrasträckan med så fick Anna löpa med GPS vilket var ett litet delmål vi hade ;)

Till slut måste man ju nämna båtresan hem som var en riktig succé! Jämfört med förra året var det inte bara jag från klubben med utan nu var nästan hela goa gänget med. Höjdpunkten på kvällen måste nog ändå varit kareoken, haha! Sen måste jag även säga TACK till alla som kom fram både under kvällen och vid annan tidpunkt och grattade mig till ett bra lopp, det gjorde och gör mig så himla himla glad att ni anar inte, puss!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*