SM Lång

Då var vi igång med tävlingsresa varje helg hela hösten lång! Så kul men efter den tuffa långdistansen i söndags var det otroligt skönt att komma hem ;)
Kval
Hade lite blandade känslor inför denna helgen. Jag visste att fysiskt så är jag inte riktigt redo för att orka löpa i det tempo jag vill en hel långdistans, sen har jag dessutom känt av mina benhinnor lite i veckan innan så det fick bli vad det blev helt enkelt. Men, tänkte jag, det är ju orientering jag håller på med och inte löpning…tänka sig så fel man kan ha ;) Haha nej men kvalet bjöd verkligen på en bana som var under alla förväntningar. Stig efter stig, upp för nån brant, ner igen och ut på stig igen…riktigt tråkigt. Dock kunde man ju såklart bomma ändå, det är ju ändå SM vilket brukar sätta nerverna på spel för de flesta. Jag började väldigt passivt och osäkert till första kontrollen men tog den okej. Till andra kontrollen blev jag osäker på mig själv men var egentligen helt rätt så där blev det en bom. Resten av loppet var okej men jag kände ända från start (där man dessutom började med att löpa stig) att jag inte hade några krafter att ge alls, men jag slet som ett djur och tog mig vidare till final, det var det viktigaste! I början av det här året hade det varit ett näst intill ouppnåeligt mål.IMG_8321

Final
Med en så dålig fysisk känsla dagen innan så tänkte jag att det kan ju inte kännas sämre än så i alla fall. Det gjorde det inte heller! Kändes tom lite bättre (i början i alla fall) och jag tycker jag fick in ett bra och stabilt tempo de fem första kontrollerna. Sen gick det utför…var helt inställd på att idag skulle det fasiken inte bli någon väglöpning så på långsträckan var planen att löpa rakt på, men när jag väl skulle vika av så gjorde jag ett dumt sista sekunden val att köra nått jäkla mellanting av rakt på och helt runt så på den sträckan var jag megasist, haha! Den tog verkligen en evighet att löpa och efter det började väggen men framförallt problem med fötterna. Har känt det i somras lite när jag löpt långdistans att jag fått ont under fotsulorna den sista kilometern men det har liksom varit överkomligt. Nu fick jag känningar redan påväg till åttan och när jag kom till varvningen gjorde det så ont att jag var nära på att bryta. Tog min gel och fick en liten energikick men det gjorde så jäkla ont i fötterna att jag fick gå vartannat steg så hade inte så mycket nytta av den ändå. Kände mig så jäkla mesig och tänkte att fasen det är väl bara att tänka bort det och löpa på, men det gick verkligen inte. Var verkligen så frustrerad när jag kom i mål :(

HÄR är GPS-tracking från finalen.

Skärmavbild 2015-09-14 kl. 08.51.28

Bra ända fram till 5an, sen tog jag årets sämsta vägval ;)

Men men, jag var faktiskt inte så himla deppig sen i efterhand ändå. Vissa hade haft det ännu tuffare i skogen än vad jag haft (Agnes som blev jordgetingstucken över hela kroppen, stackarn :( ) Kan checka av min sjunde riktiga långdistans i mitt liv och i år. Jag tycker det är riktigt kul att man får med sig så mycket erfarenheter och lärdomar varenda gång. Riktigt kul dessutom att Anna & Lina är så sjukt grymma och levererar en femte samt sjätteplats. Nu taggar vi nästa helgs medel och stafett SM!!

Puss o kram!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*