Euromeeting

Hej hopp!
Snart en vecka sen jag kom hem från Euromeeting och Estland, så börjar väl bli dags att berätta lite om det.

På onsdagen för två veckor sedan reste jag tillsammans med Sara, Rune och Anna från Landvetter via Helsingfors och till slut fram till Tartu. Moa kom från Arlanda via Helsingfors och vi blev sedan upphämtade på flygplatsen och åkte till första träningen. Jag kände dock att en vilodag var behövligt med tanke på dels resan som alltid brukar slita lite på kroppen men även pga att jag hade varit hos sjukgymnasten samma morgon och fått akupunktur för mina benhinnor.
Dagen efter var det dags för min första träning i den estländska terrängen och ja, det var minst sagt en upplevelse…Haha terrängen var verkligen emot en, eller ”fighting forest” som vi uttryckte det. En djungel med träd, pinnar och skit överallt. Redovisningen på kartan stämde inte riktigt med verkligheten om man säger så haha. Eftermiddagspasset var bitvis likadant men sen öppnade sig skogen lite, sikten blev bättre och det var faktiskt rätt fint på sina ställen.

Vi bodde helt fantastiskt bra! I Otepää på skidstadions hotell som var riktigt coolt, kanske att man sov i samma säng som Petter Northug sovit i? ;) (världscupen i skidor brukar gå här). Bra buffémat med spännande efterrätter varje dag och till frukost fanns det alltid gröt, då var jag nöjd! Jag delade rum med Karro och Sara, såå grymma roomies!
LZ2A9275web

Processed with VSCOcam with c1 preset

Sprinten
Känns som jag alltid håller på att tjata om att ”sprint inte är min distans”. Så är ju fallet men va fasen, nån måtta får det vara! Anyway, senast jag sprang sprint var på O-ringen och känslan från den var ju bra så tänkte att det var bara att köra på. Gjorde lite småförberedelser dagen innan och sprang en modelsprint på förmiddagen innan tävlingen men annars har sprintkontot ekat tomt. Det var kanske inte den mest utmanande sprinten rent tekniskt men det blev några fina backar att kämpa sig upp för. Jag gjorde inga direkta bommar (förutom till sista lite där i princip alla blev lurade även fall de som startade sent kunde se oss som starta tidigt komma i mål från karantän). Är ändå rätt nöjd helt enkelt! Fysiskt inte så jättebra men inte hemskt dåligt heller.sprintroute

LZ2A9363web

Långdistansen
Ojoj, vad ska man säga om detta lopp? Årets sämsta? Livets sämsta? Har faktiskt inte reflekterat så jäkla mycket över det men ingenting stämde helt enkelt. Huvudet ville inte var med mig och jag bommade ca hälften av alla kontroller. Blev så trött på mig själv att jag bara ville i mål, orkade inte med mig själv haha. Tycker att kroppen kändes okej och att jag fightade med skogen rätt bra men ja, när man inte kan orientera så blir det inte kul. Det är tufft att starta tidigt också (eftersom jag knappt har några world ranking poäng). var ute och sprang om en del av denna banan på tisdagen innan vi åkte hem och ja, det var en helt del fina stigar att springa på mellan kontrollerna om man säger så, haha ;)Långroute

Medeldistansen
Lite bättre tekniskt men inte det flyt eller fokus som jag önskar eller borde ha. Det jag framförallt tycker att jag hade lite svårigheter med var att hålla riktningen. Även fall den vita skogen är rätt öppen så är det ändå inte asbra sikt och i det gröna med en kurvbild jag inte är så van att orientera på så blir det ännu svårare. Mer analys finns i kartarkivet (klicka på kartorna).

Medelroute

LZ2A9512web

Well, den estländska terrängen kanske inte föll mig helt i smaken. Jag blev nog aldrig riktigt vän med karta eller terräng och jag orienterade betydligt sämre än vad jag borde göra. Jag hade lite blandade känslor inför Euromeeting. Ända sen i augusti hade jag längtat och taggat men efter två intensiva SM-helger med lite blandade känslor så var mitt huvud helt slut. Jag hade inte energin till att tagga om och inför tävlingarna där nere så var jag inte ens nervös, kände inget pirr överhuvudtaget. Bra, sa de flesta. En av mina starkare sidor har jag väl märkt på senare är att jag är bra på att hantera nerverna men att vara helt loj och knappt bry sig när man gör årets största bom utan fortsätter att springa runt och virra då är det inte helt rätt. Tror jag hade behövt en helg ledigt från tävling för att kunna varit i mitt bästa slag rent mentalt. Men, då har man fått den lärdomen med sig!

Processed with VSCOcam with c1 preset

IMG_8387Precis som inför tävlingarna så försöker jag ändå att inte fokusera på resultaten. Målet med resan var att åka dit och få erfarenhet och det hade jag minst sagt med mig hem! Framförallt har jag fått med mig vetskapen om att hur sjukt kul det är att vara iväg med landslaget men också hur mycket det finns att utveckla på precis alla plan. En dag kommer jag tillbaka för att springa i den blågula dräkten, kanske inte i Estland, men en dag så!

Puss o kram!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*