Medel Jennylund (2016-03-10)
Kategori: Träning
Karta/område: Jennylund
Arrangör: GOF
Distans: Medel
Sträcka: 3.78 km
Tid: 39:00
Genomsnittlig puls: 169
Maxpuls: 183
Uppföljning av Thor, gillar verkligen det! Mitt självförtroende innan brukar vara rätt bra, hehe typ lite samma känsla som när jag ska springa med GPS på stora tävlingar. Istället som många kanske tänker att "hjälp nu kan alla se när jag bommar" så tänker jag alltid "hell yeah nu har jag chansen att visa alla hur bra jag orienterar"...hehe ;)

1: Planen var att hålla riktning, checka av mossen på vägen mot stenmuren och sen attackera kontrollen, saktade ner lite på slutet, kanske i onödan men tyckte att jag var rätt även fall jag tvekade lite men det var jag ju.
2: Bra riktning ut från kontrollen men kanske lite väl mycket kartläs när jag egentligen bara bör löpa på ut mot stora mossen, där måste ju ändå farten saktas ner och då kan man kanske ta tid på sig att läsa in den sista vägen in mot kontrollen. Möjligt att det hade varit bättre stråk att gå lite höger upp mot höjden. Rätt mkt snö i mossen, va kämpigt men störde mig inte så himlans mycket på det ändå.
3: Full fart mot stenmuren, ser branten och tar den bra på översidan, kollar riktningen och vad kontrollpunkten är, ser den sedan.
4: Planen var först att gå lite runt höger för tänkte det kunde va bättre stråk där istället för upp o ner i sänkorna med lite sankmarker, ångrade mig typ sen men drog ändå åt höger, tom för mycket men insåg det sen när jag såg den gula höjden med branten på håll, då visste jag ju 100% och kunde ta ktr bra där ifrån i alla fall.
5: Dålig sikt och jobbade mycket med att verkligen kolla på kompassen, kanske drog ned farten lite väl och om jag hade varit säkrare hade jag nog kunnat dra på i högre tempo med kompassen till lite hjälp för att sikta mot höjden som borde fångat upp mig om inte annat...
6: Bestämde att jag skulle runda höjden och fick ett rätt bra stråk emellan, rundade hela branten bort och fick en bra ingång men hade nog kunnat vara lite mer offensiv för jag visste ju faktiskt exakt vart jag var.
7: Tänkte att jag skulle runda lite här men drogs alldeles för långt ned. Sprang upp men tappade riktningen och fick för mig att höjden i ringen var den andra norr om ktr och kom för lång åt höger (brukar dra åt höger, bah) och förstod inte helt vart jag var. Fick en hint av Thor och sen insåg jag mitt misstag.
8: Lite onödigt osäker ned för höjden, borde bara litat på riktningen och följt åsen ned, visste inte hur tydligt det skulle vara och trodde jag skulle leta efter en brant typ...
9: Först fick jag dålig riktning ut från 8an, borde sneddat ned från höjden eftersom min plan var att gå en högersväng. Visste exakt var jag kom upp från den sista branten men tappade typ riktningen lite och blev osäker...hmm tror jag fick för mig att kompassen visade att jag skulle mer höger, seriöst måste typ hålla den fel eller nått? Aja, läste i terrängen av höjden jag skulle upp på och såg stenen, sen fick jag den bra.
10: Bestämde direkt för att löpa ned från höjden men sen hade jag nog inte planen helt klart för mig och tvekade lite när jag såg sänkan precis innan ktr som om det var där den skulle sitta. Om jag bara hade tagit några extra sek och planlagt så hade jag vetat att jag skulle se en stor sänka innan ktr, mosskanten och sen upp.
11: Tänkte gå på sträcket från ktr men tänkte att jag kanske inte kom ned där, gick enligt plan runt sen som jag ville och hade blicken högt upp och såg tom branten/höjden när jag löpte över punkthöjderna innan sista mossen. Orienterade ändå hela vägen in typ...hade jag nog inte behövt.
12: Väldigt dålig riktning ut och jag kom helt fel, insåg och rättade till. Planen var egentligen att gå upp på stora höjden längre fram. Kände att jag fysiskt började bli trött och då hängde inte riktigt huvudet med, blev en hackig ingång till kontrollen och hade inte heller blicken tillräckligt upp för stannade till och va osäker, kollade upp och då såg jag ju den...
13: Good.
Visa kommentarer (0)
 
Medel Jennylund (2016-03-10) Medel Jennylund (2016-03-10)