2015

Ett nytt år, en ny start. Har bestämt mig för att lägga fotandet på hyllan ett tag, i alla fall med uppdrag och sådant. Känner att jag inte har det tid jag önskar att jag hade för det. Tycker inte om att göra saker jag är halvbra på. För att bli en bra fotograf krävs det att du lägger ner mycket tid och den tiden har inte jag tyvärr.

Jag satsar helhjärtat på orienteringen. Sen lite mer än ett år tillbaka har jag verkligen varit 110% säker på att det är det här jag vill göra i livet. Det är det jag brinner för, det jag älskar att göra och jag är beredd att lägga ner all tid som krävs för att uppnå de drömmar jag har. Jovisst, jag har stora drömmar och ja, jag vet att de är svåra att uppnå. Jag läste Skogssport för någon månad sen där drottningen av orientering, Simone Niggli skrev att: ”Alla kan inte bli världsmästare, men ingen har blivit det utan att ha försökt”. Så ja, jag är i allra högsta grad säker på att jag inte vill stå här om 20 år och känna att jag inte har försökt.

Jag vågar knappast drömma så pass och säga att jag ska ta ett VM guld. Men jag vet att jag vill bli bäst. I landslagströjan vill jag någon dag vara bäst. En dag, en tävling som för mig betyder mycket, vill jag stå högst upp på prispallen och vara nöjd, känna att jag gjort det allra bästa jag kunnat göra just den dagen och alla andra dagar som lett fram till den, ja helt enkelt vara bäst.