Att följa planen

År 2014 kunde inte sluta bättre än vad det gjorde. I hela 6 veckor hade jag hållit mig frisk, kunnat träna precis enligt plan och jag var verkligen i mitt livs form. Det känns konstigt att säga så men jag är verkligen i början av stegen. Vilket både ibland känns segt att veta att man har en väldigt lång väg att vandra. Samtidigt är det otroligt motiverande att känna att man utvecklas verkligen hela tiden. Det blev rekord i träningstimmar under december månad för året. Ja, ett bättre avslut kunde det alltså inte bli.

2015 har för mig träningsmässigt börjat katastrofalt. Just detta nu var det 9 dagar sedan jag tränade sist. Antagligen blev jag smittad av någon under min lilla tågresa ner till Malmö för att hälsa på farmor och sedan vidare till Agnes i Värnamo där jag firade nyår. Har filosoferat lite kring varför jag blev så pass sjuk. Tror det är en påföljd av flera olika faktorer. I vecka 51 hade jag haft en hård träningsvecka. Planen var att i vecka 52 köra en lugn, med ca 6-7h träning. Det blev lite mer än så (inte mycket men lite). Samtidigt så jobbade jag i en pop up store för Ice Bug vilket innebar mycket möten med människor. Några av mina kosttillskott var dessutom slut. Tror att kroppen helt enkelt var lite för nedbruten, jag behövde vila och det gjorde jag den dagen jag var på resande fot men just då som kroppen var extra känslig så kom någon elak bakterie och satte rot. Inte bra…

Har försökt hålla mig positiv. Jag hoppas att det inte tog allt för mycket på kroppen denna lilla sjukdomstid och att jag snart är på banan igen. Antagligen behövde jag vila. Men ändå, när man är på topp och det bara flyter på helt underbart bra så är ett sånt här avbrott en riktig pina. Imorgon är det ny vecka och då blir det en lugn sådan (vilket jag ska hålla mig till!). Börjar med lite styrketräning imorgon för att snällt sätta igång kroppen igen. Ååh vad jag längtar!

LZ2A4284web

Fick hem nya skor och klocka för ett litet tag sen. Något jag roat mig med och låtsas i alla fall nu i dessa sjuka dagar…