Återhämtningsbars

Så var denna veckan slut! Idag har jag sprungit långpass med klubben vilket var riktigt gött. 2h blev det och jag är riktigt mör och go i musklerna nu ;) Resten av dagen har jag eeh, borde skrivit pluggat men har inte riktigt kommit igång än… Ja ja, mina återhämtningsbars har jag i alla fall fått lagat vilket verkligen var på tiden! De är naturliga (är inte så förtjust i att använda pulver och grejer), nyttiga men ändå lite småsöta vilket jag tycker är gott efter man har tränat. Här är receptet på dem:

Receptet ger ca 30 bars
Ingredienser:
100 g cashewnötter
200 g torkade dadlar
160 g havregryn
40 g kokosmjölk (brukar ta vanlig mjölk)
2 msk kakaopulver
2 äggvitor
4 msk russin
Till marinaden:
1 dl honung
1 dl slät jordnötssmör (jag brukar dock ha utan)
0,5 dl kokande vatten
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka nötterna och dadlarna i småbitar.
Knåda ihop alla ingredienserna, utom de till marinaden, till en mjuk massa.
Värm honungen och jordnötssmöret i en kastrull, häll över kokande vatten och låt marinaden koka upp. Vispa den en kort stund och ta bort den från värmen.
Häll marinaden över massan och blanda det ordentligt.
Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fördela massan på det.
Använd en bit bakplåtspapper till att göra ytan platt.
Grädda massan på nedersta falsen i ugnen i 20 min.
Skär massan i ca 30 kakor och ställ dem upp och ner på en bakplåt. Grädda dem ytterligare 20 min på 150 grader.
IMG_5412 IMG_5411
Gjorde dubbel sats vilket jag brukar göra, hehe de brukar ta slut rätt snabbt…