Jag är på gång

Vinterträningen har gått bra, bättre än någonsin. I december var jag i mitt livs form men efter influensan i början av året har det gått segt. Förr förra veckan tränade jag trots den stukade foten på med mycket alternativ träning och det blev över 12 träningstimmar. Förra veckan körde jag hyfsat hårt men mer löpning vilket innebar lite färre timmar. Var rätt trött i musklerna i princip hela veckan och under torsdagens 10-mila träning trodde jag innan start att jag knappt skulle orka runt. Så blev det inte! Trötta muskler blev efter startögonblicket till lätta ben. Jag kunde hålla förhållandevis hög fart utan att ta i så mycket och det blev ett riktigt härligt pass nere i Labacka! En del småbommar men också vissa delar med bra flyt.

Igår var det dags för Stigtomtakavlen. Nu i efterhand insåg jag att det faktiskt var första ”riktiga” stafetten för mig i år. Svartnatta räknas inte helt med hehe ;) Jag blev satt på första sträckan i tredjelaget. Långt ifrån min favoritsträcka. Kan ärligt talat föredra vilken som utom just den. När jag var mindre löpte jag den sträckan en del och tyckte det var kul men på senare år när man har långt ifrån samma fart som de andra snabblöpta tjejerna så springer jag hellre en sträcka där man får lite mer göra sitt eget lopp. Det var lite blandade känslor innan start. Även fall jag inte älskade sträckan jag fått så var jag samtidigt laddad (och väldigt nervös) på själva utmaningen. Kände mig lite seg innan start men tänkte på torsdagens pass då jag innan start var helt död i benen och hade ändå förhoppningen om att jag skulle ha samma känsla nu väl ute i skogen som jag hade då.

45

Kartarkivet är uppdaterat med massa kartor nu så in och kolla! ;)

Starten går och jag blir förvånad direkt att jag orkar hänga med bra. Orienterar rätt och säkert (är med i draget men kan ändå fokusera på mitt eget) till första och andra kontrollen. Ligger 9a vid den men sedan gör jag bort mig. Det är ett litet diffust höjdparti vi springer på och jag vet att nu tappar jag fokus. Ändå fortsätter jag och följer efter de andra, vilket leder till att jag springer till fel gaffel, långt ifrån min egen. Jahopp då var det bara att börja jaga. Vid nästa radiokontroll ligger jag 32a…

Vid 10e kontrollen ställer jag dock till det igen, har gått lite för långt åt höger och går ut på fel höjd, en bom till… Nej orienteringsmässigt var jag riktigt besviken på mig själv när jag kom i mål. Lyckades dock plocka igen lite till en 17e plats och i jämförelse med tidigare stafetter de senaste året så sprang jag nu inte bara i ”ledet” utan kunde löpa om vilket var en jäkligt grym känsla. Äntligen börjar jag få lite fart i benen! Nu är jag så taggad på mera tävling och inte minst stafetter. Ett starkare psyke är vad jag behöver och den bästa träningen för det är nog allt att erfara det, vilket det mesta bygger på i orientering. Till veckan blir det lite lugnare träning men en hel del plugg och på lördag bär det av till Åmål och Swedish League. Fasar lite för den 11,3km långa banan vi har då…men utmaningar är roliga och jag är peppad!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*