Swedish League, Finalen

Då var det dags att sammanfatta den sista helgen med Swedish League; finalen uppe i Umeå. Rent resultatmässigt har jag på Swedish League (och andra tävlingar med) inte haft något speciellt mål så att ta flyget upp till Umeå var framförallt för att få springa i fin terräng som jag aldrig tidigare löpt i samt att samla på sig lite erfarenheter ;)

Swedish League E6 Medel (2)

Medeldistansen var minst sagt en utmaning. Jag kände mig dock så pass förberedd jag kunde vara och i jämförelse med förra helgen hade jag en bättre inställning och tävlingskänslan fanns allt där. Jag vet inte riktigt om borde vara nöjd eller ej över loppet. Tre misstag blev det varav en av dem gick upp mot 2 min… förutom det orienterade jag riktigt bra. Kom ikapp två tjejer och fasen vad det är en utmaning mentalt att hålla ihop det då, kanske därav så stor bom. Men placeringen är jag i alla fall nöjd över, 19e plats och utan de bommarna hade jag ”bara” varit 5 min efter. Otroligt rolig och fin terräng var det i alla fall, plus att det blev fint väder perfekt till att vi anlände till TC, king!

sl-umeå

Vi var sju kämpar från klubben som åkt upp för att tävla i Umeå. Mycket gott häng och mat blev det hela helgen! Forsbergskan levererade ju stort som kom tvåa på medeldistansen och till slut på en sjätteplats totalt, så bra! Vi hittade restaurangen Vezzo, en ”kopia” av kedjan Vapiano och the place to be in Umeå. Alltså, typ den godaste pizzan jag ätit i hela mitt liv, dröm.

62

Jaktstarten, herregud vilken resa! Har skrivit längsta utläggningen i kartarkivet (vem fasen orkar läsa det?) men det är väl mest för min egen skull :). Börjar i alla fall katastrofalt med att bomma ettan med såpass mycket att masstarten som startade 3min efter nästan kommer ikapp. Så småningom gör de såklart det och det blir intensiv klunglöpning ända fram till 12e kontrollen. Där bestämmer jag att nu fasen måste jag göra något för att bli av med klungan, tar mycket bättre utgång från kontrollen och bestämmer mig för ett vägval som kanske inte är det snabbaste men möjligen säkrare då jag kände direkt när jag såg 13e ktr att det här är en typisk kontroll att bomma när man löper i klunga. Vi var nu fem tjejer men jag blir som sagt ensam ett tag men sen dyker två av dem upp och de hakar på mitt vägval. När jag ska klättra upp och ta ktr ser jag Emma i klubben löpa ner från den. Nästa ktr är en långsträcka och ja, vägvalet blev väl inte så bra men jag löper på (nu ensam) och kör riktigt bra fram tills kontrolltagningen där det när jag kommer dit är hur många som helst som löper runt och letar efter den (bl.a. Emma & Viktoria). Jag blir osäker men ja, sen visar det ju sig att den sitter där de sprungit runt och letat. In mot varvningen är vi fyra tjejer, jag tar sportdryck och inbillar mig att jag får en kick igen, Elin Pettersson ropar ”tjötta det sista nu, Anna”. Jag bestämmer mig där och då att jag SKA fasen vara först i mål av oss fyra, det finns inget annat!

Jag lägger i en till växel, orienterar som en KUNG och helt plötsligt är jag ensam! Är dock inte helt säker och vågar inte titta bak men ååh vad det va skönt att slippa spurta haha, och framförallt att jag lyckades orientera och löpa ifrån de andra. Det blev alltså en grym avslutning på en katastrofal inledning, häftigt att man mentalt kan bestämma och styra så pass mycket och kul att jag lyckades lägga i en till växel trots att jag aldrig sprungit en så lång bana i det tempot i hela mitt liv. En 24e plats blev det vilket innebar att jag tappade två placeringar…det var ju såklart lite tråkigt. Men resultatet spelade faktiskt inte så stor roll :)

Jag kan med glädje sammanfatta denna våren och framförallt Swedish League med att jag har lärt mig så otroligt mycket! Tre långdistanser vilka alla varit längre än jag någonsin sprungit i hela mitt liv på en tävling, utmanande orientering, situationer där jag fått testa mina mentala styrkor och ja, en väldans massa roligt häng tillsammans med klubbkamrater och alla andra orienterare :) Nu tar jag en mental paus från allt som heter tävling (dock ska jag springa både i helgen och nästa men det blir för skoj!) innan jag laddar om inför årets andra stora mål, Jukola!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*