O-ringen

11750798_10152860768022522_2043809408_o

Foto: Peter Holgersson, O-ringen

Alltså…jag vet inte vart jag ska börja. Hela veckan har varit rent ut sagt overklig. Är helt överväldigad av alla gratulationer och jag kan typ fortfarande inte förstå vad som hänt. Det är lite roligt att se tillbaka för två år sedan, då kom jag 51a i D20E. Förra året kom jag 6a i samma klass (vilket jag var supernöjd med) och i år kom alltså jag, som förstaårs senior, 10a i D21E!!
Håller på att skriva lite analyser i kartarkivet, hehe men det tar lite tid, så det kommer upp så småningom.

68

Etapp 1 – Faktum är att detta var min fjärde ”riktiga” långdistans i hela mitt liv. Distansen som aldrig varit min starkaste men som just denna dagen gick helt jäkla awesome! Jag kände direkt när jag startade att den här terrängen, den kan jag. Jag visste när jag skulle ta det lugnt, gjorde något fler kartstopp än vanlig, vilket lönade sig och jag sprang igenom den 10,1km långa banan utan att göra något större misstag alls! När jag kom i mål ropar en förvånad (såg i alla fall så ut haha) Forsberg ut att jag gått in i ledning med hela 5 min! Alltså va? Visst att jag inte startade så sent men ändå, trodde aldrig jag skulle komma in i ledning på min första O-ringen etapp i D21 Elit. Jag slutar på en 8e plats…!!

69

Etapp 2 – Inte riktigt lika klockrent lopp denna dagen, men inte långt ifrån! Var betydligt mycket tröttare och denna dagen fick jag ju gå ut som 8e sista tjej. För mig var det sjukaste typ vid starten, där var lilla oerfarna jag och skulle starta bland alla erfarna landslagslöpare, haha! Var inställd på att i alla fall någon skulle komma ikapp men precis som dagen innan sprang jag alldeles ensam hela banan, det var bara till näst sista som Anna & Hausken kom ikapp. Då märkte jag extra tydligt att jag var trött då de bara flög ifrån mig, haha! Kom i alla fall 12a, vilket jag var riktigt nöjd över såklart!

19910554125_16cb226fe0_o
70

Etapp 3 – Sprinten som jag var allra mest nervös inför… Framförallt pga all publik och att det skulle kunna ställa till det för en, vet ju hur det varit tidigare år när man själv varit publik. Men det gick hur bra som helst! Inte helt perfekt lopp men jag är ju ingen baddare på sprint heller så jag är supernöjd! Det var dessutom så sjukt kul att springa genom all publik, vid varvningen, ute på banan i slutet och på spurten, wow alltså! Det var till och med så pass att man ville springa igen ;) Kom på en 24e plats och förvånansvärt nog så lyckades jag hålla min 8e plats i totalen!71

Etapp 4 – Det hade väl varit för bra för att vara sant om det hade gått felfritt alla etapper, eller hur? ;) Hehe nej men denna dagen bjöd ju på medeldistans, vilket var den jag hade sett mest fram emot innan O-ringen veckan tog sin början. Jag orienterade inte alls bra. Blev nog mest uppstressad av att terrängen gjorde att det inte alls gick så fort som jag ville, vilket ledde till att jag tryckte på lite för mycket för att huvudet skulle hänga med. Innan näst sista så var det inte så farligt ändå, låg 10a men sen blev Anna Wallin en yr höna som inte visste vad hon gjorde, hej o hå så var man nere på en 25e plats. BLÖ. Blev 24a. Var i alla fall fler än jag som bommade och tappade mer tid totalt än placeringar, 9a låg jag nu inför jaktstarten.
72

Etapp 5 – Det var inte drömläget jag hade på jaktstarten om man säger så. Ca 3 min fram och sen tre tjejer inom 1,5min bakom mig. Förhoppningarna och målet var att komma topp 10, även fall jag visste att det skulle bli jäkligt tufft och kändes för bra för att vara sant. Första kontrollen börjar bra men sen kommer bokstavligt talat en vägg. Under hela loppet var jag rätt osmart alltså, haha tycker jag tog dåliga vägval hela tiden. I alla fall, springer över det jäkla berget och det går bra fram tills jag ska ner från det. Lyckas hamna precis i det brantaste partiet, hoppar ner för en avsats och tänker att jag borde komma ner men när jag ser hur långt det är ner till marken så inser jag att fasen, det är för högt. Tänker att jag får löpa upp igen men avsatsen jag hoppade från går typ inte att klättra upp för igen, helvete… Försöker hasa mig ner lite, en schweizare stannar upp nedanför och ropar ”no, no!”. Jag glider och tappar kontrollen, tänker nästan att nu är det slutet, haha! Lyckas hoppa en bit bort och landar i mjuk mossa, fy i helsike va tur jag hade alltså.

Lite omtumlad löper jag i alla fall vidare, får kontrollen men sen är mina ben helt slut, väggen är inte långt borta. Bommar lite i ringen på 3an och där löper Kamilla och Marte om mig, fasiken. Jag har inga krafter och orkar inte hänga med. Inser att jag måste få energi och påväg till 6an tar jag min gel jag hade i bakfickan. Får i alla fall lite mer energi och fortsätter löpa på alldeles ensam. Till långsträckan tar jag dåligt vägval igen men genomför det ändå hyfsat bra och är knappt 2min efter så var väl inte så farligt. När jag löper ner från 12an möter jag två tjejer som startade ännu lite bakom mig och jag tänker, fasiken heller de ska inte få komma ikapp! Får lite extra energi och ökar lite, försöker i alla fall haha. Lyckas hålla fokus och gör inga större missar på resten av kontrollerna. Är dock helt säker på att topp 10, det har jag tappat. Vid sista kontrollen hör jag pappa ropa ”du blir tia!”. Ååh lyckan som infinner sig alltså, hör Forsberg prata om min målgång och alltså wow, en gladare Anna (och tröttare) som går i mål får man leta efter!

DSC_6998

Alltså really? Är det JAG som står där bland alla stars?? Foto: O-ringen

IMG_7889

Man har nog aldrig varit så här glad för 1000kr? ;)

FullSizeRender 2

Så sjukt impad av Anna som levererar först en 2a plats på medeldistansen efter tre dagar där hon precis varit utanför pallen för att sedan löpa grymt sista etappen och sluta på en 3e plats i totalen, WOHO! GMOK babes ägde ju i Borås terrängen ;)

FullSizeRender

Till sist men inte minst, denna pärla! Jag och Elin, som slutade på en 11e plats i D18E, bodde i en kompis lägenhet hela veckan vilket var hur nice som helst. Haft såå kul tillsammans, lagat god mat, degat som fasen mellan etapperna och taggat varandra. Mitt första O-ringen som senior kunde alltså inte bli mycket bättre!

Puss o kram!

  • Elisabeth Wallin - Anna ,jag är en väldigt stolt mamma. Är så glad för din skull, att du fått utdelning av all träning du kämpar med.

    Roligt att läsa om dina analyser från loppen. Det är tur att jag inte visste om vad som hände på sista etappen. Glad att du kom i mål utan skador!!
    Stor kram MammaReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*