SM Medel & Stafett

Hej hopp!
Tänkte kort sammanfatta lite från förra helgen då SM i medeldistans och stafett avgjordes söder om Stockholm. Efter helgen innan som inte bjöd på den allra roligaste orienteringen såg jag nu fram emot, då det såg ut att bli, riktigt rolig och teknisk sådan!

Kvalet gick stabilt nästan hela vägen. Det var riktigt klurig orientering och det var svårt att inte bli frustrerad eller stressad över att man inte kunde hålla så hög fart. Detta tycker jag dock att jag hanterade bra. Jag undvek de större bommarna till en början men i slutet påväg till näst sista kontrollen slappnade jag av och lade bort 1.10 enligt winsplits, då blev man jäkligt förbannad och lyckades få snabbaste tid till sista kontrollen, classic ;) Innan dess hade jag gjort några smågrejer men var nöjd över att jag gått såpass stabilt ändå. Går i mål som fyra och vet att jag har tio startande efter (endast tio gick till final) så blir en aning nervös över om det verkligen kommer räcka. Som tur var så gjordes det en hel del bommar och jag lyckas få en plats i A-finalen med placering 8, +3.52 efter.

LZ2A9097web

Inför finalen kände jag mig lugn. Förlitade mig på att bara jag löser det tekniskt så blir det bra. Jag gör ett stabilt lopp men inte helt hundra, krafterna och farten finns inte alls där tyvärr och jag slutar på en 22a plats. Svårt att säga om man är nöjd eller inte men det får jag väl ändå vara :) Riktigt jäkla kul var det i alla fall! Har inte lyckats lägga upp någon GPSrutt än men det kommer så småningom.

LZ2A9257web

På söndagen var det dags för stafett. Jag hade blivit tilldelad första sträckan i förstalaget, så glad! Fysiskt kände jag att jag inte riktigt var på topp för en förstasträcka (över lag är väl jag ärligt talat ingen direkt förstasträckslöpare egentligen ;) ) men jag kände mig riktigt stark mentalt och så länge jag höll ihop orienteringen så kändes det som att det inte skulle kunna bli allt för dåligt ändå. Det var den bästa kombinationen för laget med tanke på att jag hade supertjejerna Lina & Anna på sträckorna efter som skulle göra jobbet ;)
Jag kände till startpunkten att jag inte riktigt hade the power haha. Men jag höll mig kall, orienterade riktigt bra och gjorde egentligen inte något misstag alls på hela banan. Vid varvningen hörde jag att jag var ca 1min efter. Lite därpå så såg jag Moa som sprang första sträckan för vårt tredjelag tillsammans med Domnarvet. De hade en lite kortare gaffel så jag kom aldrig riktigt ikapp. När jag löpte iväg på sista långsträckan så såg jag dem inte längre och jag var alltså helt själv, fick sjukt dåligt stråk hela vägen, tappa kraft och fart så tappade ca 1-1,5min på denna sträckan, riktigt surt. Vid de avslutande kontrollerna kommer jag ihop med några men håller i alla fall ihop det hela vägen in i mål, ca 2,5min bakom tät (plac 10). En aning besviken på mig själv att jag inte orkade trycka på hela vägen men samtidigt hade jag gjort ett tekniskt riktigt bra lopp i övrigt och formen är ju som den är, går inte att ändra så mycket på. Grymt kul var dock att Moa löpte riktigt jäkla bra och var inne som 8a bara en halvminut efter första löpare.

Lina & Anna gör jobbet, dock inga felfria lopp men vi lyckas ändå sluta som 4a. Lite snöpligt såklart, vi siktade ju på att ta medalj ;) MEN! Det var mitt första SM-löv på 6 år och allra första som senior och i GMOK-dressen! Lite mer detaljerat om Lina & Annas lopp kan ni läsa på deras hemsidor.
Sjukt jäkla kul var det att få springa i samma lag som dessa grymma brudar och fick riktigt mersmak på att få löpa i förstalaget fler gånger. Nu är vi riktigt taggade för framtiden!

LZ2A9265web

Avslutningsvis…alltså WOW vilka grabbar. Johan, Ola och Johan lyckas med deras mål och dröm om ett SM-guld, såååå grymma!!

LZ2A9201web

Puss o kram!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*